Силата на Мисълта

Всичко, което сме, е резултат от това, което сме мислили.


Мислите са енергия. Безсмислените мисли нямат никаква енергия. Случайните мисли имат по-малко енергия. Силните мисли имат мощна енергия. Така че, когато мислим, влагаме сърцето си в това и го зареждаме с енергия.

Можем да наричаме тази енергия Жива Сила или Ки. Колкото повече Жива Сила влиза мислите ви, толкова по-силно ще проявите това, за което мислите.

Хората, които са правили много медитации, имат много мощни мисли. Има повече Жива Сила или Ки във всичко, което мислите. Каквото мислите, е това, което създавате в живота си. Както е казал Буда: "Всичко, което сме, е резултат от това, което сме мислили."

Научете се да владеете вашите мисли. Внимавайте какво си мислите! Бъдете по-загрижени за това, което желаете. Тихо наблюдавайте за какво мислите, защото всичко, което мислите, ще започне да се случва.

Ако очаквате нещо да се обърка, то ще се обърка! Можете да го създадете. Вие сте господар на мислите си. Бъдете внимателни за това, което мислите.

След като сме медитирали дълго време, нашите мисли не само имат повече Жива Сила, но те също така имат по-малко стрес и по-малко карма. Нашите мисли стават в по-голяма хармония с Вселената и създават по-малко триене. Ние наричаме това "подкрепа от Вселената". Когато нашите мисли са повече в хармония с Вселената, вселената ще ни помогне във всичко, което правим. Каквото и да мислим, всеки ще се насладят и ще намерят доброта в нашата дейност.

Просто мисъл за приятел и в един кратък период от време ние получаваме съобщение от нашия приятел. Когато търсим място за паркиране, Вселената създава пространство за нас, за да паркираме. Това е подкрепа от Вселената.

Колкото по-дълго сме правили медитация, толкова повече Вселената ни подкрепя. Животът ни ще става по-добър всеки месец и всяка година, докато не получим нашето Просветление. Веднъж придобито Просветление, всичко, което мислим, всеки проект, който създаваме ще получи подкрепата на вселената, за да се превърне в реалност. Нашият живот в бъдеще със сигурност ще бъде по-добър от нашия живот днес. С медитацията като наш инструмент за подобряване на живота, ние си осигуряваме по-светло бъдеще утре, отколкото имаме днес. Животът просто продължава да става все по-добър!

Източник


Превод: Димитър Кирилов | Самосъзнание.com


МОЖЕ ДА ВИ ХАРЕСА СЪЩО:

0 comments